Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Šibeniku

05.04.2023 | Novosti, ODRAZ-ove vijesti

ODRAZ, Radiona, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Veleučilište u Šibeniku pozivaju sve zainteresirane na Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Šibeniku koji će se održati 14. travnja 2023. od 10 do 13 sati. Događaj je dio aktivnosti ˝STEM škole za mlade˝ stoga će biti organizirano predstavljanje Teslinog transformatora i studentskih radova te radionice namijenjene za širu populaciju (demonstracija korištenja drona s termalnom i vidljivom kamerom, primjena robotike i robotskih programa, radionica s arduino mikrokontrolerima). 

Radionice su besplatne i namijenjene za sve zainteresirane. Odvijat će se na dvije lokacije prema sljedećem rasporedu:

 

Lokacija 1: Kampus šibenske Tvrđave sv. Ivana, Put Tanaje 29

10:00 – 13:00 Grupa 1: Demonstracija korištenja drona s termalnom i vidljivom kamerom (Milan Bajić, Dragan Savić, Ana Biloš, Tehničko veleučilište u Zagrebu)

10:00 – 13:00 Grupa 2: David Zovko: radionica Tehnologije pametnih gradova, LoraWan i Adruino osnove za mlade (udruga Radiona)

Lokacija 2: informatički kabinet VUŠ-a, Trg Andrije Hebranga 11

10:00 – 13:00 Grupa 3: Primjena robotike i robotskih programa, programiranje industrijskog robota (Tehničko veleučilište u Zagrebu)          

10:00 – 13:00 Grupa 4: Osnove programiranja Java Alice, snimirane igrice; SQL potraga istraživanje pomoću igre (Frane Urem i Zvonimir Klarin, Veleučilište u Šibeniku)

Nakon radionica slijedi:

13:30 – 14:30 Prezentacija javnosti studentskih radova i Teslinog transformatora (Saša Stojanović, Tehničko veleučilište u Zagrebu) – za posjet Veleučilištu nije potrebna prijava

14:30 – 15:00 Pitanja za predavače i odgovori / osvježenje

Prijavite se do 13. travnja na sljedećoj poveznici i pridružite nam se!

Ako želite sudjelovati na jednoj od 4 radionice, prijavite se do 13. travnja na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/jwExGk7XG2gyoatg7 i pridružite nam se!

.

.

Pojekt STEM za održivu budućnost je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost ODRAZ-a.

    

Pin It on Pinterest

Share This