Webinar “Čisti izvori energije za prijelaz na ugljično neutralno gospodarstvo”

21.01.2022 | Novosti iz EGSO-a

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) organizira 28. siječnja 2022. webinar od 11 -13h, u kontekstu nove Europske industrijske strategije koju je Europska komisija objavila 5. svibnja 2021. Webinar će se usredotočiti na relevantnost glavnih čistih izvora energije i utjecaj sadašnje tranzicije prema ugljično neutralnom gospodarstvu na tržišta i društvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Rasprava će također pokriti sljedeća pitanja:

– Očekivani energetski miks na putu prema ugljično neutralnom gospodarstvu;

– Uloga civilnog društva u energetskoj transformaciji u okviru Energetske unije;

– Sinergije između promicanja energije iz obnovljivih izvora, društvene tranzicije i industrijskih politika;

– Kako planirati transformaciju: slučaj energetske infrastrukture;

– Industrijske emisije i uloga ubrzanih ulaganja u obnovljive izvore energije.

Kontekst

Između lipnja 2021. i ožujka 2022. Europski gospodarski i socijalni odbor održava niz događaja o ažuriranoj novoj industrijskoj strategiji, koju je Europska komisija objavila 5. svibnja 2021. Glavni cilj ovih događanja je čuti stajalište organizacija civilnog društva o budućnosti europske industrije. Svaki događaj će se usredotočiti na određeni aspekt strategije, od uloge kritičnih sirovina do uloge industrije u postizanju Europskog zelenog plana, od europske konkurentnosti na globalnoj pozornici do uistinu pravedne tranzicije te javnih i privatnih ulaganja. Završna konferencija “Održiva budućnost europske industrije” održat će se 4. ožujka 2022.

Program i poveznicu na webinar možete naći na: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/clean-energy-sources-transition-carbon-neutral-economy

Webinar će se moći slušati na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku.

#EGSO #EESC

 

 

Pin It on Pinterest

Share This