U Saboru predstavljen rad Europskoga gospodarskog i socijalnog odbora

03.12.2014 | Novosti iz EGSO-a

U organizaciji Odbora za europske poslove u Saboru je 17. listopada 2014. predstavljen rad Europskoga gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO). EGSO je predstavilo šest od njegovih devet članova iz Republike Hrvatske: Ana Milićević-Pezelj, Marija Hanževački, Violeta Jelić, Lidija Pavić-Rogošić, Marina Škrabalo i Toni Vidan.

Europski gospodarski i socijalni odbor savjetodavno je tijelo Europske unije koje okuplja predstavnike civilnog društva država članica. Organiziran je u tri skupine od kojih prva obuhvaća predstavnike poslovne zajednice, druga predstavnike zaposlenika, odnosno sindikata, a treća predstavnike organizacija civilnog društva. Hrvatska u svakoj od skupina ima po tri predstavnika.

Članovi EGSO-a predstavili su okupljenim zastupnicima svoj rad tijekom prve godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji te su izrazili želju za jačanjem suradnje sa Saborom, osobito kada je riječ o definiranju strateških prioriteta djelovanja.
Sastanak je zaključen dogovorom o budućoj suradnji i načinima razmjene informacija između Sabora i Europskoga gospodarskog i socijalnog odbora o temama od obostranog interesa.

Pin It on Pinterest

Share This