Sastanak članova EGSO-a u Zagrebu (17. i 18. ožujka 2014.)

20.03.2014 | Novosti iz EGSO-a

U suradnji s Predstavništvom Europske komisije, u Zagrebu je 17. i 18. ožujka 2014. godine održan godišnji sastanak Komunikacijske skupine Europskog gospodarskoj i socijalnog odbora (EGSO) i članova zaduženih za komunikaciju u svojim državama. Na sastanku je sudjelovalo 40-ak članova, na čelu s Jane Morrice, potpredsjednicom EGSO-a.

Sastanak je održan u prostoru Predstavništva Europske komisije. Prvi dan sastanka članovi EGSO-a imali su priliku razgovarati s Brankom Baričevićem, predstavnikom Europske komisije u RH te Violetom Simeonovom Staničić, voditeljicom Ureda Europskog parlamenta. Teme o kojima se razgovaralo kretale su se od izbora za Europski parlament do problema nezaposlenosti mladih i sl.

U popodnevnom dijelu sastanka, članovima EGSO-a priključili su se predstavnici Savjeta za razvoj civilnog društva, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Govorilo se o informiranju, uključivanju javnosti u savjetovanje o javnim politikama, ali i problemima odvijanja socijalnog dijaloga u Hrvatskoj. Lidija Pavić-Rogošić pozdravila je kolege iz različitih zemalja EU i poželjela im dobrodošlicu.

Tijekom drugog dana posjete, članovi EGSO-a su se susreli sa zastupnicima Hrvatskog sabora – predsjednikom Josipom Lekom i predsjednicima dva saborska odbora, Danielom Mondekarom i Silvanom Hreljom. Bila je to prilika za predstavljanje dobrih primjera iz prakse rada članova EGSO-a u svojim zemljama, ali i hrvatskih članova. Dogovoren je način buduće suradnje.

=> Galeriju slika s događanja pogledajte ovdje.

Pin It on Pinterest

Share This