Samit gospodarskih i socijalnih vijeća i sličnih institucija s područja Euro-mediterana

19.06.2024 | Novosti iz EGSO-a

Ovogodišnji Euro-mediteranski samit gospodarskih i socijalnih vijeća i sličnih institucija organizira Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) od 18. do 19. lipnja na Malti. Skup pruža organizacijama civilnog društva iz država članica Unije za Mediteran platformu za raspravu o zajedničkim izazovima i prilikama te za razmjenu najboljih praksi.

Skup je okupio oko 120 sudionika, većinom predstavnika širokog spektra organizacija civilnog društva iz euro-mediteranske regije, predstavnike vlada EU-a i MENA-e, gostujuće govornike i predstavnike veleposlanstava i medija.

 

odraz

Summit 2024. je bio posvećen sljedećim temama:

  • Uključivanje mladih u socijalni i civilni dijalog u euro-mediteranskoj regiji (glavna tema)
  • Klimatske promjene i vodne politike: Osnaživanje mladih, žena  i lokalnih zajednica
  • Migracije i vještine: kako poboljšati priznavanje vještina i pristup migranata osposobljavanju i naukovanju

Direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić Imala je čast održati uvodni govor na otvorenju samita, kao suizvjestiteljica za mišljenje EGSO-a o uključivanju mladih u socijalni i civilni dijalog u euro-mediteranskoj regiji.

Prije samita našli su se s mladima s obje strane Sredozemlja kako bi čuli o problemima iz njihove perspektive, ali i čuli prijedloge za poboljšanje. Ovo je jedan od koraka u procesu koji traje nekoliko mjeseci i u koji se kontinuirano uključuju mladi. Surađuju i sa Zakladom Anna Lindth te Unijom za Mediteran.

#EGSO #EESC #Mladi #EuroMediteran

 

 

Pin It on Pinterest

Share This