Poziv na online događanje “Hrvatska, dobrodošla u eurozonu!”

26.01.2023 | Novosti iz EGSO-a

Hrvatska je 1. siječnja 2023. postala 20. članica eurozone. Uvođenju eura prethodio je dugi proces konvergencije, a ulazak Hrvatske u europodručje dolazi u vrijeme gospodarskih izazova nakon pandemije i rata u Ukrajini. Visoka inflacija i visok dug zajedno s izgledima za niski rast predstavljat će u nadolazećim mjesecima izazov kreatorima politika u europodručju i čelnicima središnjih banaka. U tom kontekstu, EGSO organizira raspravu na kojoj će se razgovarati o izgledima za Hrvatsku i europodručje, također imajući u vidu buduća proširenja.

On-line događanje u organizaciji Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) ˝Hrvatska, dobrodošla u eurozonu! – Uvođenje zajedničke valute u turbulentnim vremenima˝ održat će se 1. veljače 2023. od 11,30 do 13h.

 

 

 

 

 

 

Program događanja možete naći na: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/croatia-welcome-euro-area/programme

Postavite svoja pitanja panelistima putem Sli.do koristeći kod: #EuroInCroatia

Događaj će se prenositi putem interneta (izvorno, EN, FR, a bit će i prijevod na hrvatski). Nije potrebna registracija, a sudjelovanje je besplatno.

Događanje možete pratiti na sljedećoj poveznici: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/croatia-welcome-euro-area/webstream

Događaj možete pratiti i na Twitteru: #EuroInCroatia @EESC_ECO

Više o cijelom događanju na: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/croatia-welcome-euro-area

#EESC #EGSO

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This