Poziv na konferenciju Energetsko siromaštvo na razmeđu Europskog stupa socijalnih prava i Europskog zelenog plana

09.04.2021 | Novosti, Novosti iz EGSO-a

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) poziva na konferenciju o energetskom siromaštvu. Online događaj će se održati 20. travnja 2021., a okupit će predstavnike iz europskih institucija, nacionalnih i lokalnih vlasti te akademskog svijeta koji će razgovarati o energetskom siromaštvu kao prioritetu EU i usredotočiti se na to kako europsko organizirano civilno društvo, zajedno s EU, nacionalnim, regionalnim i lokalnim vlastima, može udružiti snage u borbi protiv energetskog siromaštva.

Pristup energiji osnovno je ljudsko pravo: nitko ne bi trebao birati između prehrane, osvjetljenja ili grijanja svog doma.

U 2019. preko 30 milijuna Europljana tvrdilo je da si ne može priuštiti adekvatno grijanje u svojim domovima, dok 6,2% njih nije moglo platiti komunalne račune. Zabrinutost se dodatno povećala kao rezultat krize COVID-19.

Rješavanje energetskog siromaštva može pridonijeti postizanju ciljeva klimatske neutralnosti, smanjenju nejednakosti u Europskoj uniji i održavanju oporavka od krize COVID-19.

Program konferencije je dostupan na europa.eu/!jR93kB

Rok za prijavu je 16. travnja putem sljedeće poveznice: europa.eu/!GV37bf
#EESC #EGSO

 

Pin It on Pinterest

Share This