Online rasprava Ruralni pakt: Obnovljiva energija u ruralnim područjima

08.03.2023 | Novosti iz EGSO-a

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) organizirat će tematsku raspravu o obnovljivim energijama u ruralnim područjima u četvrtak, 9. ožujka (11:00 -12: 30).

 

Raspravu će otvoriti Günter Mögele, zamjenik gradonačelnika Wildpoldsrieda, grada u Njemačkoj koji je prepoznat po svojim izuzetnim dostignućima u proizvodnji obnovljivih izvora energije i smanjenjem svog ugljičnog otiska.

 

 

 

 

 

 

Adela Tesarova, voditeljica Odjela za potrošače, lokalne inicijative i pravednu tranziciju će predstaviti rad Opće uprave za energiju o temi energetskih zajednica (uključujući i inicijativu za Savjetodavni hub ruralne energetske zajednice) i objasniti kako ova aktivnost može biti od koristi ruralnim područjima; kako je povezana s dugoročnom vizijom za ruralna područja EU-a te kako ruralni pakt može podržati replikaciju takvih inicijativa.

Raspravu će moderirati Peter Schmidt, predsjednik EGSO-ve Sekcije za poljoprivredu, ruralni razvoj i zaštitu okoliša, a uslijedit će rasprava s članovima EGSO-a.

Ovaj će se događaj prevoditi na tri jezika (EN/ FR/ DE). Pozivamo vas da pratite ovo događanje na sljedećoj poveznici https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/rural-pact-1-renewable-energies-rural-areas/webstreaming.

Na sljedećoj poveznici ćete naći relevantna mišljenja EGSO-a https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/rural-pact-1-renewable-energies-rural-areas/opinions

#EESC #EGSO #RuralniPakt #RuralnaVizija 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This