Četvrti okrugli stol EGSO-a za mlade o klimi i održivosti

13.07.2023 | Novosti, Novosti iz EGSO-a

Kao dio stalnih napora EGSO-a da uključi i osnaži mlade ljude, Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) će u suradnji s Europskim forumom mladih i Generation Climate Europe biti domaćin četvrtog Okruglog stola mladih EU-a u utorak, 18. srpnja, 10:30-11:30.

Izvršni potpredsjednik Europske komisije za Europski zeleni plan, Frans Timmermans, sudjelovat će na događaju i razgovarati s predstavnicima mladih o temi održivog gospodarstva i njegovoj ulozi u rješavanju ekoloških i društvenih izazova i unaprjeđenju provedbe EU Zeleni dogovor.

Mladi ljudi, pred kojima je cijeli radni vijek, važni su akteri našeg budućeg gospodarstva i društva. Njihovo uključivanje u donošenje odluka ključno je kako bi se osiguralo da europsko gospodarstvo odražava njihove zahtjeve za sustavom koji gleda dalje od rasta, te je međugeneracijski pravedan i zelen.

Nadovezujući se na konferenciju Beyond Growth 2023 i pripremajući stav EU-a za nadolazeće sastanke UNFCCC COP-a, četvrti Okrugli stol mladih EU-a bit će prilika za početak značajne međugeneracijske rasprave o budućnosti EU-a.

Nije potrebna registracija: događaj će se prenositi na web stranici EGSO-a. 

Izvor: eesc.europa.eu

#EGSO #EESC

 

Pin It on Pinterest

Share This