Kreativnost u vrijeme pandemije COVID-a 19: glazbena industrija

10.11.2022 | Novosti iz EGSO-a

Kulturni i kreativni sektor među industrijskim su granama koje su najteže pogođene pandemijom COVID-a 19. Međutim, uz pomoć digitalnih alata, kreativnosti i inovacija umjetnici i umjetnice uspjeli su ostati u kontaktu sa svojom publikom. Na internetskim stranicama EGSO-a možete naći niz videointervjua s osobama iz svijeta glazbe o tome kako je pandemija COVID-a 19 promijenila način na koji rade.

Pojavili su se novi oblici sadržaja, a neke od njih umjetnici i umjetnice snimali su u svojim domovima i tako stvorili osobniji odnos sa svojom publikom. Usto, glazba je zbog digitalizacije postala pristupačnija marginaliziranim i osjetljivim skupinama.

 

 

 

 

 

 

Nizom intervjua pod nazivom „COVID ne može ukinuti kreativnost“ istražuje se kako se taj sektor prilagodio restriktivnim javnozdravstvenim mjerama nametnutima zbog pandemije COVID-a 19, u čemu mu je pomogla pametna primjena digitalizacije i inovacija, ali i kako je pandemija ubrzala digitalizaciju u glazbenom sektoru i kako inovacije mogu biti korisne i nakon pandemije. Pozornost će se posebice usmjeriti na koristi digitalizacije za glazbeni sektor.

Taj projekt, koji su zajednički pokrenule tri skupine EGSO-a (Skupina poslodavaca, Skupina radnika i Skupina „Raznolikost Europe“), pokazat će koliko je kultura bitna, među ostalim i u doba krize, i kako je podrška tom sektoru i njegovu opstanku od presudne važnosti za naše društvo i igrat će ključnu ulogu u poticanju oporavka.

Projekt „COVID ne može ukinuti kreativnost“ bit će službeno pokrenut 26. listopada. Videozapise možete pogledati OVDJE. 

Izvor: eesc.europa.eu

#EGSO #EESC

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This