Hibridno događanje Demokracija na radnom mjestu

27.01.2023 | Novosti iz EGSO-a

Kako bi pripremio istraživačko mišljenje koje je zatražilo nadolazeće španjolsko predsjedanje, EGSO organizira hibridnu javnu raspravu na temu „Demokracija na radnom mjestu“, 3. veljače 2023. od 10:00 do 13:00 sati.

Uključujući perspektive relevantnih institucionalnih dionika, socijalnih partnera i stručnjaka, rasprava će istražiti izazove za demokratizaciju rada, uključujući one koje donosi digitalizacija, te razmotriti nedavna iskustva i najbolje prakse. Prijedlozi će biti uključeni u mišljenje EGSO-a.

 

 

 

 

 

 

 

Skup će se baviti pitanjima kao što su regulatorne promjene za sudjelovanje radnika potrebne za prilagodbu novim radnim i proizvodnim okruženjima, reprezentativna osnova, uloge i kapacitet europskih radničkih vijeća, jačanje kolektivne akcije, učinak novog nadzora, organizacije i odlučivanja – stvaranje tehnologije na demokratskim vrijednostima, uključujući političko sudjelovanje i temeljna prava na radu, te doprinos sudjelovanja radnika u upravljanju i donošenju odluka u tvrtkama o pravednoj zelenoj tranziciji.

Program: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/democracy-work/programme

Vaše sudjelovanje i doprinos su dobrodošli! Prijava na sljedećoj poveznici: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/democracy-work/registration

Nakon prijave primit ćete e-mail za potvrdu registracije. Daljnje pojedinosti o videokonferenciji bit će vam poslane na vrijeme.

#EESC #EGSO

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This