Europska teritorijalna agenda

14.10.2020 | Novosti, Novosti iz EGSO-a

Direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić je 14. listopada 2020. sudjelovala kao članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora na panelu “Suradnja za novu teritorijalnu agendu”.

Države članice EU žele donijeti novu teritorijalnu agendu Europske unije, zajedno s revizijom politike urbanog razvoja koja se temelji na Leipziškoj povelji o održivim europskim gradovima. Cilj je također ažurirati korake za daljnji razvoj Urbane agende za EU. U tom kontekstu, EGSO je želio istražiti kako organizacije civilnog društva mogu doprinijeti teritorijalnom programu svojim iskustvom i stručnošću, zajedno s lokalnim vlastima i nacionalnim vladama.

 

 

 

 

Predstavnici civilnog društva jačaju teritorijalnu koheziju kako bi osigurali održivu budućnost za sve zajednice i područja u EU. Sada, s pandemijskom krizom, postaje još hitnije da svi relevantni dionici zajednički djeluju u rješavanju problema.

Moderator je bio Roman Haken, direktor Centra za organiziranje zajednica u Srednjoj Moravskoj (CCO), a u panelu su sudjelovali i Marco Celi, savjetnik za koheziju iz Italije; Daniel Meltzan, Odjel za europsku politiku prostornog razvoja i teritorijalnu koheziju u njemačkom Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova, graditeljstva i zajednice i Stefano Palmieri iz EGDO-a.
Relevantne dokumente na hrvatskom jeziku možete naći na sljedećoj poveznici: https://mgipu.gov.hr/print.aspx?id=4313&url=print&page=4

 

Pin It on Pinterest

Share This