EGSO pokreće internetske stranice „Civilno društvo protiv COVID-a 19”

27.08.2020 | Novosti iz EGSO-a

“Civilno društvo protiv COVID-a 19” nova je EGSO-ova internetska stranica na kojoj možete pročitati više od 50 priča o oporavku, solidarnosti i praktičnim mjerama poduzimanima tijekom pandemije koronavirusa. Pokrenuta je 2. srpnja 2020. i sadrži inicijative koje su članovi i članice EGSO-a pokretali putem svojih lokalnih organizacija u državama članicama radi rješavanja krize izazvane COVID-om 19.

Među njima je i tekst o ODRAZ-ovim aktivnostima, koji je pripremila Lidija Pavić-Rogošić a dostupan je OVDJE.

Projekt je pokrenula Isabel Caño Aguilar, potpredsjednica EGSO-a zadužena za komunikaciju: “EGSO je pomno pratio razvoj pandemije i snažno se solidarizirao sa žrtvama koronavirusa i njihovim obiteljima. Ovime želimo pokazati sve što su naši članovi i članice svakodnevno poduzimali na terenu kako bi suzbili posljedice pandemije”.

Gđa Aguilar ljude potiče da posjete novu internetsku stranicu: “Ona je posvećena svemu što su EGSO, njegovi članovi i članice i organizacije civilnog društva koje Odbor predstavlja poduzimali da bi se izvukli iz krize i pripremili za budućnost. U našim bolnicama, državama, gradovima i selima obični ljudi neumorno surađuju na prevladavanju ove krize. Važno je naglasiti da je organizirano civilno društvo ključni sudionik u borbi protiv pandemije i oporavku od nje”.

Priče članova i članica EGSO-a širokog su raspona i obuhvaćaju radnike i radnice, poduzeća i socijalni dijalog, kao i poljoprivredu, zdravlje, promet, okoliš, potrošače, jednaka prava, mlade, obitelji i starije.

Internetska stranica se nalazi OVDJE.

Izvor: eesc.europa.eu

 

Pin It on Pinterest

Share This