EGSO će na društvenim mrežama organizirati raspravu o ulozi sistemskih promjena u borbi protiv klimatskih promjena

24.02.2021 | Novosti iz EGSO-a

EGSO će 20. ožujka 2021. organizirati događanje na društvenim mrežama na kojem će se okupiti mladi stručnjaci i stručnjakinje, aktivisti, aktivistice, lobisti i lobistice iz cijele Europe da raspravljaju o sistemskim promjenama u borbi protiv klimatskih promjena.

Na EGSO-ovom događanju Tvoja Europa, tvoje mišljenje (YEYS) 2021. 18. i 19. ožujka 2021. okupit će se više od 100 učenika i učenica iz 33 zemlje na internetskoj raspravi o klimatskim promjenama koja će biti organizirana po modelu Konferencije stranaka (COP) Ujedinjenih naroda. Uvodnu riječ održat će potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans, a završnu Ska Keller, supredsjednica Stranke zelenih u Europskom parlamentu.

 

Usporedno s glavnim događanjem, kao i na COP-u, EGSO će u subotu ujutro, 20. ožujka 2021., organizirati popratno javno događanje za mlade pod nazivom „Osmišljavanje sistemskih promjena“, koje će se prenositi uživo na društvenim medijima.

Na različitim panelima objašnjavat će se što su to sistemske promjene i kako bi se mogle provesti te će se predstaviti konkretni, osobni primjeri održivih aktivnosti koje bi ih mogle potaknuti. To će našoj mladoj publici dati vrijedan novi uvid i, još važnije, priliku da iznesu svoja mišljenja i ideje.

Osim kroz rasprave, publika će moći otkriti sistemske promjene i kroz umjetnost. Internetsko kulturno događanje povezano s raspravama omogućit će mladoj publici da iskusi sistemske promjene i njihove implikacije u širem kontekstu. Događanje možete pratiti putem sljedeće poveznice: Your Europe, Your Say | Facebook

Izvor: www.eesc.europa.eu

Pin It on Pinterest

Share This