Dani civilnog društva 2022.

11.03.2022 | Novosti iz EGSO-a

Dani civilnog društva 2022. održat će se 15. – 17. ožujka 2022. pod naslovom „EU kao pokretač zajedničkog blagostanja – civilno društvo za ekonomiju u interesu građana i planeta”

U okviru Dana civilnog društva 2022., koji se održavaju u ključnom trenutku za Europu, u kojem pandemija COVID-a 19 još uvijek traje, a Konferencija o budućnosti Europe je u završnoj fazi, razmatrat će se načini na koje se otpornost Europe može povećati pravednom tranzicijom koja ne samo da koristi i ljudima i okolišu već povećava i njezin prosperitet.

 

 

 

 

 

 

 

Takva bi tranzicija trebala obraniti i promicati temeljna prava i načela EU-a: demokraciju, ljudska prava, socijalnu pravdu, solidarnost i ravnopravnost. U tom je pogledu 2021. godine naša izdržljivost bila na kušnji. Kao zagovornici i nositelji promjena i čuvari općeg dobra, organizacije civilnog društva ključne su za obranu tih vrijednosti na svim razinama.

Tijekom sedam interaktivnih radionica, koje će se održati u hibridnom formatu ili u potpunosti putem interneta, obradit će se sljedeće ključne teme:

  • mogućnosti stjecanja dodatnih vještina za sve;
  • međugeneracijski dijalog poduzetnika i poduzetnica Europske unije;
  • volonteri za prosperitet;
  • poticajno okruženje za civilno društvo: smisleno sudjelovanje najbolje je rješenje;
  • izgradnja demokratskog gospodarstva za pravednu tranziciju;
  • zeleno socijalno tržišno gospodarstvo za budućnost Europe;
  • budućnost socijalne zaštite i europske države blagostanja: programi minimalnog dohotka i pristup kvalitetnim socijalnim uslugama.

Radionice će započeti i završiti dvama panel-diskusijama na visokoj razini, koje će se održati u okviru početne i završne sesije.

Dane civilnog društva 2022. organizira Europski gospodarski i socijalni odbor, u suradnji sa svojom Skupinom za vezu.

Za više informacija o programu, govornicima i govornicama i radionicama, molimo pogledajte redovito ažuriranu internetsku stranicu događanja i pratite na Twitteru: @EESC_LiaisonG #CivSocDays. 

Izvor: eesc.europa.eu

#EGSO #EESC

 

Pin It on Pinterest

Share This