Članovi skupine III Raznolikost Europe predstavili svoje aktivnosti u EGSO-u

22.07.2021 | Novosti iz EGSO-a

16. srpnja 2021. Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a, Danko Relić iz Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar i Svjetlana Marijon iz udruge Zamisli – članovi skupine III Raznolikost Europe predstavili svoje aktivnosti u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru (EGSO).

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) postoji od samih početaka onoga što se danas naziva Europskom unijom – osnovan je 1957. potpisivanjem Rimskog ugovora. To je forum koji pridonosi jačanju demokratskog legitimiteta i učinkovitosti EU, tako što omogućuje organizacijama civilnog društva iz zemalja članica izražavanje stajališta na europskoj razini.

 

Lidija Pavić-Rogošić održala je prezentaciju o radu EGSO-a i objasnila koje su njegove uloge i zadaci kao savjetodavnog tijela Europske unije, osnovanog Rimskim ugovorom iz 1957.
Sastanak je bio u hibridnom obliku. U Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar bilo je 10-ak prisutnih – predstavnika udruga, Ureda za udruge, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Grada Zagreba i novinara. Na daljinu je sudjelovalo 15 zainteresiranih, od Zagreba, Rijeke i Osijeka do Splita i Dubrovnika (predstavnici udruga, gradova i sveučilišta).
Više o EGSO-u pročitajte OVDJE

 

Pin It on Pinterest

Share This