577. plenarna sjednica EGSO-a

26.04.2023 | Novosti iz EGSO-a

U Bruxellesu je 22. i 23. ožujka 2023. održana 577. plenarna sjednica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO).

Rasprave:

„Poslije krize: Koji bi put energetska politika EU-a trebala slijediti?” – Kadri Simson, povjerenica za energetiku

„Prema snažnim, uključivim i otpornim tržištima rada u Europskoj uniji” – Marina Elvira Calderone

„Izgradnja partnerstava s civilnim društvom radi bržeg postizanja ciljeva održivog razvoja”, Lachezara Stoeva, predsjednica Gospodarskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda

 

 

„Ujedinjeni za demokraciju: organizacije poslodavaca, radnika i civilnog društva za održivu demokratsku budućnost”, povezano s usvajanjem rezolucije EGSO-a „Ujedinjeni za demokraciju”, Věra Jourová, potpredsjednica Europske komisije zadužena za vrijednosti i transparentnost, Daryna Onyshko, predsjednica Europske mreže mladih za demokraciju, Brikena Xhomaqi, supredsjednica Skupine za vezu EGSO-a s europskim organizacijama i mrežama civilnog društva, Liina Carr, tajnica Europske konfederacije sindikata (ETUC), Ken Godfrey, izvršni direktor Europskog partnerstva za demokraciju, i Helfried Carl, partner i suosnivač Instituta za inovacije u politici i osnivač inicijative Europska prijestolnica demokracije

Izdvajamo sljedeća usvojena mišljenja:

Izvješće o strateškim predviđanjima 2022.

Uloga mladih u zelenoj tranziciji

Akcijski plan za mlade u okviru vanjskog djelovanja EU-a

Stanje energetske unije 2022.

Jačanje uloge i neovisnosti tijela za jednakost

Usvojenim mišljenjima možete pristupiti na internetu putem tražilice EGSO-a: 

https://dmsearch.eesc.europa.eu/search/opinion

Plenarno zasjedanje EGSO-a možete pratiti i putem društvenih medija: želite li sudjelovati u raspravama na internetu pratite @EU_EESC ili oznake #EESC, #EGSO i #Plenary.

Sudjelovati možete i na stranici na Facebooku (https://www.facebook.com/EuropeanEconomicAndSocialCommittee/), na kojoj se najavljuju plenarna zasjedanja. Podsjećamo vas da plenarna zasjedanja možete pratiti i uživo na internetu.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This