Zelena strana ulice: sufinanciranje projekata prilagodbe klimatskim promjenama

02.04.2024 | Natječaji

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje mjera prilagodbe klimatskim promjenama. Pod sloganom „Zelena strana ulice“, ovaj poziv vrijedan je 17 milijuna eura i namijenjen je projektima regionalnih i lokalnih jedinica!

Direktor Fonda, Luka Balen, istaknuo je da je Fond u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja već podržao 122 projekta s 28 milijuna kuna. Ove godine na raspolaganju su novih 17 milijuna eura, s mogućnošću dobitka do 350.000 eura po projektu! 

natječaj za udruge osoba s invaliditetom

 

 

“Ozelenjivanje urbanih područja ne samo da poboljšava kvalitetu zraka i zdravlje stanovnika, već i čini gradove otpornijima na izazove klimatskih promjena”, smatra direktor Balen.

Lokalne jedinice mogu usmjeriti sredstva i u projekte poput nadstrešnica na stajalištima, javnih slavina s pitkom vodom, urbanih vrtova, pješačkih i biciklističkih staza te edukacije o klimatskim promjenama.

Sve ovo gradi temelj za drugačiji urbanizam i smanjenje rizika od šteta uzrokovanih klimatskim promjenama. Važno je djelovati sada kako bismo smanjili njihov utjecaj na minimum.

Javni poziv i natječajnu dokumentaciju preuzmite OVDJE.

Pin It on Pinterest

Share This