SozialMarie – Prize for Social Innovation po 18. put objavljuje svoj natječaj: Traže isprobane, primijenjene, učinkovite društvene inovacije iz Srednje Europe, i to iz svih društvenih sektora

15.11.2021 | Natječaji

Ako vodite društveno angažirani, inovativan projekt ili znate nekog tko to čini, onda je vrijeme da svoja rješenja za naše zajedničke probleme podijelite s timom SozialMarie i predstavite se međunarodnoj javnosti. Cilj ovog natječaja je podići vidljivost društvenih inovacija širom Srednje i Istočne Europe. SozialMarie zato nagrađuje uspješno provedene, inovativne projekte koji se hvataju u koštac s izazovima današnjice. Rok za prijavu: 18. siječnja 2022.

 Prvog svibnja 2022. g. 15 jedinstvenih projekata ovjenčat će se nagradama u sveukupnoj vrijednosti od 54.000 eura: prvonagrađeni dobivaju 15.000, drugonagrađeni 10.000, a trećenagrađeni 5.000 eura. Daljnjih 12 dobitnika nagrađuje se sa po 2.000 eura, a jedan od nominiranih projekata obradovat će se i dodatnoj Nagradi publike (Audience Award).

 

Sve informacije o natječaju naći ćete na https://www.sozialmarie.org/hr/natjecaj, a pozivamo Vas i da se pridružite Facebook grupi SozialMarie Hrvatska, gdje također dijelimo više nego korisne savjete.

Tko se može prijaviti?

SozialMarie je nagrada za aktivne društveno inovativne projekte iz polja civilnog društva, javne uprave i privatnog sektora. Mogu se prijaviti samo oni projekti koji su još u provedbi, a realiziraju se u Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Osim toga, s ponosom objavljujemo i da rastemo: od ove godine u natječaju sudjeluju i projekti s područja cijele Slovenije! Dobrodošla nam Slovenija!

Kako prijaviti projekt?

Jednostavno: tako što ćete ispuniti prijavni obrazac na našoj internetskoj stranici. Vašu će prijavu pregledati dvoje neovisnih lokalnih evaluatora. Oni projekti koji budu odabrani u uži izbor bit će proslijeđeni međunarodnom stručnom žiriju, koji donosi konačnu odluku o nagradama. Rok za prijavu je 18. siječanj 2022. g.

Još pitanja?

Ako da, pridružite nam se na online eventu Questions & Answers koji će se održati 2. prosinca (17–19h). Objasnit ćemo sve vezano za postupak prijave i dati Vam korisne savjete za ispunjavanje obrasca. Za Q&A se prijavite ovdje.

Izvor: H-alter

 

Pin It on Pinterest

Share This