Otvorene prijave za Volonterski Oskar, najprestižniju zagrebačku volontersku nagradu

20.10.2021 | Natječaji

Volonterski centar Zagreb (VCZ) po 13. put organizira dodjelu Volonterskog Oskara, zagrebačke nagrade za volontera/ku godine. Nagrada se od 2009. godine dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini grada Zagreba, a provodi se u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Rok za prijavu: 2. studeni 2021.

Neprofitne organizacije i građanske inicijative koje provode volonterske programe te djeluju na području grada Zagreba mogu od 18. listopada do 2. studenoga 2021. nominirati svoje volontere za nagradu Volonterski Oskar te time predstaviti javnosti pojedince koji su istinske zvijezde naše zajednice i pokretači pozitivnih promjena u društvu.

Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini Grada Zagreba, na godišnjoj razini. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu.

Za nagradu Volonterski Oskar može biti nominirana svaka osoba starija od 15 godina koja obavlja volonterske aktivnosti u skladu sa Zakonom o volonterstvu te ima najmanje 80 volonterskih sati u 2021. godini.

Proces odlučivanja o dobitniku Volonterskog Oskara odvija se u dva kruga. U prvom, Povjerenstvo odabire finaliste natječaja na temelju unaprijed utvrđenih kriterija, dok u drugom krugu građani odlučuju o dobitniku/ci Oskara glasovanjem na mrežnoj stranici www.oskear.vcz.hr.

Nagrada će dobitniku/ci biti uručena na događanju pod nazivom „Dodjela Volonterskog Oskara 2020.”, koje se planira za petak, 3. prosinca 2021. povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca.

Obrazac za prijavu kandidata preuzmite na ovom linku, a puni tekst natječaja dostupan je ovdje. 

Rok za prijavu je 15 dana (do 2. studenog 2021. godine) od raspisivanja natječaja.

Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Izvori: civilnodrustvo.hr; vcz.hr

Pin It on Pinterest

Share This