Otvorene prijave za nominaciju za nagradu Europske komisije Regiostars 2021!

25.03.2021 | Natječaji

Europska komisija pokrenula je 2008. godine nagradu Regiostars kojom svake godine nagrađuje projekte koje financira EU, a koji pokazuju izvrsnost i nove pristupe u regionalnom razvoju. S ciljem nadahnuća ostalih regija diljem Europe, projekti koji sudjeluju u središtu su pozornosti komunikacijskih aktivnosti na europskoj razini. Na prošlogodišnjem RegioStars natječaju za izbor najboljih EU projekata u kategoriji ‘Vještine i obrazovanje za digitalnu Europu’ u snažnoj konkurenciji pobjedu je ostvario hrvatski projekt e-Škole. Rok za prijavu: 12.4.2021.

Tematski fokus za nagradu u 2021.

REGIOSTARS nagrada dodijelit će se projektima u pet područja koja su ključni dio regionalne politike EU-a:

  • SMART Europe: Povećanje konkurentnosti lokalnih poduzeća u digitalnom svijetu
  • ZELENA Europa: Zelene i otporne zajednice u urbanom i ruralnom okruženju
  • FAIR Europe: poticanje uključivanja i antidiskriminacije
  • URBAN Europa: Promicanje zelenih, održivih i kružnih prehrambenih sustava u funkcionalnim urbanim područjima
  • TEMA GODINE: Jačanje zelene mobilnosti u regijama: Europska godina željeznice 2021.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, u svojstvu Posredničkog tijela razine 2, u koordinaciji sa Upravljačkim tijelom OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., upućuje poziv za iskaz interesa svim korisnicima bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda za sudjelovanje u nominacijama za nagrade.

Sukladno Uputama za prijavitelje (Guide for Applicants) svi prijavitelji za nagrade osim ispunjavanja kriterija navedenih u Uputama za prijavitelje, trebaju u svojoj online prijavi priložiti i pismo podrške čelnika Upravljačkog tijela.

Stoga svi zainteresirani za prijavu za ovu nagradu do 12. travnja 2021. mogu iskazati svoj interes slanjem prijave projekta koji žele nominirati za nagradu, a koji udovoljava kriterijima natječaja s naznakom u koje područje predlažete prijavu.

Iskaz interesa upućuje se na adresu e-pošte euprogrami3@esf.civilnodrustvo.hr.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva će na osnovi dostavljenih prijava odabrati pet prijedloga korisnika zainteresiranih za sudjelovanje u nagradnom procesu i uputiti ih na odobravanje Upravljačkom tijelu sa zahtjevom za izdavanjem pisma podrške, koje je uvjet za online prijavu na natječaj.

Više informacija o nagradi: https://ec.europa.eu/regional…/en/regio-stars-awards/
Više informacija o postupku prijave: https://ec.europa.eu/…/regiostars_guide_applicants_2021.

Izvor: Facebook stranica Udruge SMART

Pin It on Pinterest

Share This