Natječaj za dodjelu Nacionalne nagrade za okoliš za 2022. godinu – Green Prix

07.04.2022 | Natječaji

Otvoren je  natječaj za Nacionalnu nagradu za okoliš 2022. – Green Prix, koja se organizira u partnerstvu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Greencajt festivala i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Do 2. svibnja 2022. za Green Prix se mogu prijaviti svi koji su uspješno pridonijeli zaštiti okoliša i postizanju klimatskih ciljeva.

Kategorije za koje glasuje Povjerenstvo

1) Zelena kampanja

Nagrađuje se najbolja kampanja kojom se promiču klimatski ciljevi i koja je provedena u razdoblju od 2021. do 2022. godine.

2) Zelena inovacija

Nagrađuje se najbolja inovacija iz 2021./2022. godine koja doprinosi klimatskim ciljevima, odnosno smanjenju emisija stakleničkih plinova i prilagodbi klimatskim promjenama.

3) Dekarboniziraj zajednicu

Nagrađuju se fizičke i pravne osobe koje su svojom aktivnošću doprinijele postizanju klimatskih ciljeva u široj zajednici u razdoblju od 2021. do 2022. godine

 4) Lokalna i područna samouprava kao pokretači zelenih promjena

Nagrađuju se jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, koje su svojom aktivnošću i projektima ostvarile najveći korak u provedbi klimatskih ciljeva na svom području u  razdoblju od 2021. do 2022. godine 2021.

 5) Obrazovanje za klimatsku budućnost

Nagrađuju se projekti i aktivnosti provedene unutar odgojno–obrazovnih ustanova na temu klimatskih promjena a provedeni su ili se provode u razdoblju od 2021. do 2022. godine.

6) Green lider

Za ovu kategoriju glasuju građani on-line za predložene lidere: Mario Romulić, Vjeran Piršić, Biljana Borzan, Simon Thomas, Karlo Vulin, Tea Blažević, Ivana Krstulović Baković, Ivana Bašić, Davor Bruketa.

Kandidati, za kategorije za koje glasuje Povjerenstvo (kategorije 1-5), trebaju ispuniti odgovarajući digitalni obrazac za prijavu na mrežnoj stranici: https://greencajt.hr/green-prix/.

Rok za prijavu (kategorije 1-5) te za glasovanje (kategorija 6) je do 2. svibnja 2021.

Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se 2. lipnja 2022., na festivalu Greencajt u Zagrebu uoči Svjetskog dana zaštite okoliša 5. lipnja, koji se ove godine obilježava pod motom „Samo jedna Zemlja“.

Više o kategorijama, načinu prijave i glasovanju dostupno je na poveznici https://greencajt.hr/green-prix/.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This