Europska komisija pokrenula video natjecanje za škole “Film4Energy Challenge”

20.10.2021 | Natječaji

Europska komisija je pokrenula natjecanje „Film4Energy Challenge” te poziva škole u Europskoj uniji da izrade kratki video o važnosti energetske učinkovitosti i koristi koja proizlazi iz štednje energije za njihove škole, općine ili gradove. Rok za prijavu: 15. veljače 2022.

Već s prvim provedenim aktivnostima projekta istaknuta je potreba za glasnijim, javnim dijalogom o fundraisingu u Hrvatskoj, a na samoj konferenciji najavljen je natječaj putem kojeg će organizacije, dobitnice natječaja, sudjelovati na edukaciji o fundraisingu, prvoj takvoj u Hrvatskoj.  

Vjerujete li u to da današnje mlade generacije mogu učiniti nešto za energetski učinkovitiju sutrašnjicu? Promičete li u svojoj školi energetsku učinkovitost i time spašavate planet?

O čemu se radi u ovom natječaju?

Učenici u dobi od 12 do 15 godina iz svih zemalja EU-a pozvani su snimiti videozapis o tome kako oni mogu štedjeti energiju u svojem svakodnevnom životu, učeći svoju rodbinu, prijatelje, susjede i cijeli svijet o prednostima energetske učinkovitosti i potičući upotrebu energetski učinkovitih alternativa grijanju, hlađenju, prijevozu te ostalim svakodnevnim aktivnostima.
Videozapisi će imati pozitivan obrazovni učinak na učenike i širu javnost na koju su usmjereni, uključujući mlade, nastavnike, obitelji i lokalne zajednice.

Trajanje, pravila i uvjeti natječaja

Natječaj je otvoren do 15. veljače 2022. Prijave predane nakon tog roka neće se razmatrati.

Pravila natječaja i uvjeti natječaja dostupni su na poveznicama.

Videozapisi nagrađenih škola prikazivat će se širom Europe na službenim kanalima Europske komisije, a u školi s najboljim videozapisom organizirat će se Dan energije.

 

Izvor: civilnodrustvo.hr

Pin It on Pinterest

Share This