CROZ razvija informatičko rješenje za društveno korisne projekte

07.02.2022 | Natječaji, Novosti

CROZ-ovci vole dijeliti svoje znanje i iskoristiti ga za pomoć u razvoju i digitalizaciji društveno korisnih projekata. Zato će besplatno razviti i donirati programsko rješenje (web stranicu, aplikaciju, računalni sustav) koji će unaprijediti rad udruge. Rješenje će biti razvijeno u okviru Ljetnog akceleratora.

CROZ je hrvatska informatička tvrtka koja iza sebe ima više od 1000 uspješno odrađenih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Za velike tvrtke sa složenim sustavima (banke, telekome, osiguranja, javni sektor…) razvijaju softver po mjeri, savjetujuo ih kako poslovanje preseliti u cloud ili organizirati prema suvremenim DevOps i agilnim praksama te kako učinkovito koristiti umjetnu inteligenciju ili obrađivati velike količine podataka.

  Ljetni akcelerator je program studentskih praksi koji obuhvaća timove studenata koji pod budnim okom iskusnih mentora bruse znanja i vještine istovremeno razvijajući programska rješenja. Tako su prošle godine izradili web aplikacije za udruge Mali zmaj i RODA te za projekt ICT-AAC (Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama). Više o tim projektima možete pronaći na linku: https://ljetniakcelerator.croz.net/drustveno-korisni-projekti/.

  U sklopu Ljetnog akceleratora 2022. u periodu od sredine srpnja do kraja rujna CROZ će razviti programska rješenja primjenom agilne metodologije što obuhvaća: poslovnu analizu, osmišljavanje dizajna i funkcionalnosti (design thinking), izradu skica ekrana, UX dizajn, UI development, back-end i front-end development, testiranje i deploy programskog rješenja te redovitu komunikaciju s korisnicima. 

  Najvažnije im je da organizacija koju prijavljujete djeluje na području Republike Hrvatske i da je aktivna u društvenom djelovanju. Prednost imaju neprofitne organizacije čiji su korisnici djeca, mladi, osobe s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, no ako imaš super ideju koja će učiniti naše društvo boljim, pomoći nekoj od ugroženih društvenih skupina, promicati kulturu i umjetnost ili unaprijediti obrazovanje, javi se. 

  Prijaviti se možete online na adresi https://forms.gle/KdQLkH6mu7kNa5DE9 bez troškova prijave.

  Rok za prijavu je 27. veljače 2022. u 23:59.

  Više informacija: https://ljetniakcelerator.croz.net/croz-razvija-informaticko-rjesenje-za-drustveno-korisne-projekte/

   

   

  Pin It on Pinterest

  Share This