Poziv za dostavu ideja i nagradni natječaj: Aktivne mlade građanke i građani za održivi razvoj

09.01.2023 | Natječaji

Na natječaj se mogu prijaviti javne i privatne srednje škole s idejama koje se odnose na jednu ili više dimenzija Programa UN-a: društvenu, ekonomsku i okolišnu održivost. Rok za prijavu: 28. veljače 2023.

Srednjoeuropska inicijativa i Jadransko-jonska inicijativa su međuvladini forumi za regionalnu suradnju koji zajedničkim projektom „ZAMISLI!“ žele potaknuti angažman mladih iz zemalja članica srednje i jugoistočne Europe u području održivog razvoja.

 

 

Cilj inicijative je podizanje svijesti srednjoškolskih učenica i učenika o 17 ciljeva Programa UN-a za održiv razvoj 2030. i poticanje na aktivnosti koje mogu pridonijeti postizanju ciljeva održivog razvoja na lokalnoj razini.

Na natječaj se mogu prijaviti javne i privatne srednje škole s idejama koje se odnose na jednu ili više dimenzija Programa UN-a: društvenu, ekonomsku i okolišnu održivost.

Rok za dostavu ideja je 28. veljače 2023.

Detaljne informacije o inicijativi, prihvatljivim prijaviteljima i načinu prijave nalaze se OVDJE.

Na jednom od prijašnjih natječaja među nagrađenima iz Republike Hrvatske bila je Gimnazija Pula s projektom „Plastic scholastic: towards better education and innovation on environmental sustanaibilty“.

Izvor: H-alter

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This