Tjedan globalnog obrazovanja 2022.

10.11.2022 | Događanja, Novosti

Tjedan globalnog obrazovanja ove godine održat će se od 14. do 20. studenog. Tjedan globalnog obrazovanja godišnja je svjetska inicijativa za podizanje svijesti o važnosti razvijanja globalne kompetencije mladih, ali i drugih građana, a i ove se godine provodi pod istim motom kao i prošle – „Ovo je naš svijet, pokrenimo promjene zajedno!“.

Otvoren je za nevladine organizacije, učitelje, trenere, vlade i pojedince i poziva svakoga od nas da odigramo svoju ulogu globalnih građana i pridonesemo održivijem i pravednijem svijetu.Tjedan međunarodno koordinira Centar Sjever-Jug Vijeća Europe, a više informacija možete vidjeti ovdje.


 

Ako imate ideju o nekoj aktivnosti globalnog obrazovanja koju biste željeli provesti, Tjedan je idealna prilika za to jer dobivate na međunarodnoj vidljivosti kroz objedinjenu stranicu Vijeća Europe, a CMS vas može osim savjetovanjem podržati i manjim iznosom za organizaciju aktivnosti. Ako niste sigurni jesu li vaše aktivnosti pogodne za Tjedan, iz CMS-a vas pozivaju da ihkontaktirate i/ili zavirite u Global Education Week toolkit dostupan OVDJE

 

 

Pin It on Pinterest

Share This