STEP RI poziva na završni događaj u sklopu projekta COOPower

02.06.2021 | Događanja, Novosti

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, 16. lipnja 2021. organizira završni događaj u sklopu projekta COOPower koji nas vodi kroz temu društvenog poduzetništva i zadrugarstva: od uvida u dostupne izvore financiranja, preko prikaza dobrih praksi pa do velikog nacionalnog završnog natjecanja društveno odgovornih ideja. U sklopu natjecanja bit će organizirano i informativno predavanje na temu „Mogućnosti i izvori financiranja za neprofitni sektor“. Direktorica ODRAZ-a je jedna od članica nezavisnog stručnog žirija. 

Nastavno na predavanje pridružit će nam se i predstavnici zadruga i društvenog poduzetništva na Panel diskusiji „Društveno poduzetništvo – Primjeri dobre prakse“. Svoje iskustvo podijelit će s nama Tomislav Mišetić iz zadruge Neos, Sandra Grozdanov s programom Moje mjesto pod suncem, Alemka Lončar iz društvenog poduzeća Hedona te Impact Hub Zagreb.

 

 

 

 

Završnom natjecanju prethodila su dva virtualna COOPAthona, kroz koje su mladi pokazali da imaju jaku želju za pokretanjem društvenih promjena. Pobjednički tim na završnom natjecanju osvaja novčanu nagradu u iznosu od 7.500,00 kn, drugoplasirani tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn, a trećeplasirani tim osvaja novčanu nagradu od 3.500,00 kn.

Timovi i ideje koje sudjeluju u finalnom natjecanju:

  • Reuse Design Centar – ideja o posredovanju između onih koji bi se htjeli riješiti predmeta (dobavljača) i onih kojima predmeti trebaju (kupaca),
  • Mobilna Učionica – aplikacija namijenjena djeci s problemom disleksije sa svrhom olakšanog učenja kroz igru,
  • OMNI Akademija fokusirana na duhovni i emocionalni razvoj svojih polaznika
  • RediGo –razvoj pametnog uređaja za praćenje navika pušenja i pružanja podrške pri smanjenju,
  • skil.ls – platforma za razmjenu vještina,
  • Sensible – podrška skrbnicima oboljelim od demencije
  • Upcycle the world – pronalazak kreativnih načina kako prenamijeniti stari proizvod u novi.

Sudjelovanje na događaju je besplatno, a prijave se vrše do 15.06.2021 na web stranici organizatora.

Slobodno informaciju podjelite na društvenim mrežama ili putem newslettera – informacije i linkovi se nalaze na STEPRI web, FB STEPRI.

Direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić je jedna od članica nezavisnog stručnog žirija.

Više informacija na: https://www.step.uniri.hr/event/coopower-finals/?occurrence=2021-06-16

 

Pin It on Pinterest

Share This