Skupština građana: Način na koji možemo demokratizirati demokraciju

10.06.2022 | Događanja, Novosti

Diljem svijeta se pokreću skupštine građana kako bi se revitalizirala demokracija. Zaklada Friedrich Ebert Stiftung u suradnji s inovativnim Gradom Rijeka želi pokrenuti raspravu o skupštini građana i u Hrvatskoj: Je li ovo dobar alat za Hrvatsku i regiju u borbi protiv rastuće političke apatije? Konferencija će se održati 27. lipnja od 10 do 16.30 sati u prostoru RiHuba u Rijeci.

Poziv slobodno proslijedite donositeljima odluka u lokalnoj zajednici, akademskim stručnjacima i predstavnicima organizacija civilnog društva koji žele doprinjeti jačanju hrvatskog demokratskog sustava. Potvrdite svoj dolazak na lorena.haboic@fes.hr do četvrtka,  9. lipnja 2022.

 

 

Demokracija je u opasnosti. Sve više ljudi se osjeća udaljeno od politike. Primijenjeni su mnogi
instrumenti za poticanje sudjelovanja građana – ali teško je doći do onih skupina kojima nedostaje
vremena, samopouzdanja ili znanja za sudjelovanje u takvim formatima. Skupštine građana su inovativan pristup koji se okušao u mnogim zemljama diljem svijeta kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini.

Skupštine građana mogu ponuditi rješenja za kontroverzna politička pitanja prikupljanjem raznih perspektiva iz svih dijelova društva. Konferencijom će se otvoriti rasprava o skupštinama građana kao novom alatu za jačanje demokracije u Hrvatskoj – i široj regiji. 

Detaljan program rada pogledajte OVDJE.

 

Pin It on Pinterest

Share This