Otvorene prijave za Nacionalnu konferenciju o volonterstvu

24.01.2022 | Događanja, Novosti

Hrvatski centar za razvoj volonterstva poziva na Nacionalnu konferenciju o volonterstvu koja će se održati u hibridnom obliku 9. veljače 2022. od 11 do 16.30 sati u Hotelu International (Miramarska cesta 24, Zagreb) te online putem Zooma. Konferencija će okupiti relevantne dionike na temu kriznog volontiranja i potencijala volontiranja za izgradnju otpornih zajednica uz sudjelovanje međunarodnih stručnjaka na ovu temu. Rok za prijavu: 28. siječnja 2022.

Broj osoba koje će konferenciju pratiti uživo ograničen je sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH i svi sudionici u Hotelu International trebaju imati valjane COVID potvrde. Sudionici koji se prijave za sudjelovanje putem Zooma dobit će pristupnu poveznicu na mail najkasnije 24 sata prije održavanja konferencije.

 

Organizacija i provedba nacionalne konferencije o volonterstvu sufinancira se sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kroz projekt „Pozitivna struja volonterstva“, Europskog socijalnog fonda kroz projekt “Radius V te fonda Europa za građane kroz projekt „Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize“.

U posljednjih nekoliko godina značajno je porastao interes za volontiranje i to u svim društvenim područjima, a time i očekivanja od onih koji ovo područje uređuju i razvijaju.

Ova konferencija ponudit će priče uspješnih primjera razvoja volonterstva, panel i radionice stručnjaka iz različitih područja volontiranja i uspostavljanje kontakata i razmjenu iskustava s organizatorima volonterskih programa i volonterskim centrima. Svoja iskustva i znanja na ovoj konferenciji ponudit će stručnjaci iz Danske, Belgije, Njemačke, Irske, Slovenije i Hrvatske.

Kome je konferencija namijenjena?
Konferencija je namijenjena svim organizatorima volontiranja i volonterskim centrima, kao i ostalim relevantnim dionicima i donositeljima odluka u području razvoja volonterstva.

PRIJAVA
Sudjelovanje na konferenciji potrebno je prijaviti najkasnije do petka 28. siječnja 2022. putem prijavnog obrasca koji je dostupan na poveznici OVDJE.

Program konferencije i kontakt za dodatne informacije možete pronaći OVDJE.

Izvor: https://www.hcrv.hr/dogadaji/nacionalna-konferencija

Pin It on Pinterest

Share This