Okrugli stol o Nacionalnom planu za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva

07.11.2022 | Događanja, Novosti

Hrvatska već gotovo sedam godina nema važeću strateški dokument za civilno društvo. Vrijeme je da se o ovome strukturirano porazgovara s nadležnim institucijama i drugim zainteresiranim akterima izvan foruma poput Savjeta za razvoj civilnoga društva i sl. 

Okrugli stol o važnosti, sadržaju i procesu izrade nacionalne javne politike za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva će se održati u utorak, 15. studenog 2022. od 10 do 12 sati u Zagrebu u dvorani Andromeda, Matica hrvatskih sindikata, Florijana Andrašeca 18A, na prvom katu.


 

Nacionalna strategija stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva istekla je 2016., od kada RH nema ovaj važan strateški dokument. Tijekom ovog vremena, radilo se na izradi novog strateškog okvira, a trenutna radna skupina oformljena je prošle godine. Kako je do sada tekao taj proces? Koja su očekivanja civilnog društva, a koja nadležnih institucija od tog procesa? Kako vidimo budućnost prostora za djelovanje civilnog društva u Hrvatskoj? Koje bi ciljeve i mjere Nacionalni plan trebao sadržavati? Koji su izazovi i ograničenja na tom putu? O ovome će se razgovarati s predstavnicima nadležnih institucija, organizacija civilnog društva i pripadnicima akademske zajednice.

Ako namjeravate doći na skup, popunite sljaedći obrazac:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZ_wCM-82A1Z4PWFZwmPBmyBTcpyL0Hm8dSn4UsxcHNL9HBA/viewform

Ukoliko planirate doći iz drugih gradova i mjesta, organizatori mogu pokriti smještaj i putne troškove (u tom slučaju je posebno važno popuniti prijavni obrazac), a za one koji ne mogu doći u Zagreb, organizirat će se prijenos uživo.

Organizatori: Centar za mirovne studije, Gong, Institut za političku ekologiju, Klubtura, Kuća ljudskih prava, Mreža mladih Hrvatske, RODA, Savez za autizam Hrvatske i Zelena akcija.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This