Konferencija „Pametna sela – EU koncept razvoja ruralne zajednice”

05.07.2021 | Događanja, Novosti

Osječko-baranjska županija organizira konferenciju „Pametna sela – EU koncept razvoja ruralne zajednice” koja će se održati 9. srpnja 2021. u hibridnom obliku (online i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek). Na konferenciji će se predstaviti smjernice novog europskog koncepta te primjeri dobre prakse u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. 

Konferencija „Pametna sela – EU koncept razvoja ruralne zajednice”, koju organizira Osječko-baranjska županija,  u suorganizaciji s Uredom zastupnika u Europskom parlamentu doc.dr.sc. Tomislavom Sokolom, Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova europske unije, održat će se 9. srpnja 2021. s početkom u 10,00 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek, Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek.

 

 

 

 

Na konferenciji će se predstaviti smjernice novog europskog koncepta te primjeri dobre prakse u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. Kroz uvodna obraćanja i panel raspravu cilj konferencije je stručnoj i široj javnosti predstaviti mogućnosti koje pruža EU koncept Pametnog sela kao odrednice strateškog razvoja za ruralna područja.

Sudionici Konferencije su: Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije, doc.dr.sc. Tomislav Sokol, zastupnik u Europskom parlamentu, mr.sc. Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, kao i brojni stručnjaci iz područja ruralnog razvoja.

Konferencija se organizira u hibridnom obliku te je omogućeno i on-line praćenje na YouTube kanalu UO za ruralni razvoj (https://www.youtube.com/watch?v=AlOV7riKg48).

Teme i redoslijed izlaganja dostupni su u programu konferencije http://www.obz.hr/images/pametna_sela_konferencija/konferencija_pametna_sela_program.pdf

Prijave za fizičko sudjelovanje na konferenciji  podnose se putem obrasca za prijave koji se nalazi OVDJE.

Pin It on Pinterest

Share This