Jesenski eko-seminar 2022. godine

21.10.2022 | Događanja, Novosti

Zelena akcija obilježava 25 godina tradicionalnog Jesenskog eko-seminara, koji će se održati od 3. do 29. studenog. Očekuje vas osam online predavanja i aktivistička vikend-radionica u Zagrebu. Sav sadržaj je besplatan!

Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost Zelene akcije, a cilj je obrazovati i informirati ljude o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje.

 

Ovogodišnja predavanja će se u cijelosti održati online preko platforme Zoom te su otvorena za sve bez ograničenog broja sudionika (ali do maksimalno 100 polaznika po predavanju zbog ograničenosti platforme). Predavanja će biti utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:30, počevši od 3. studenog. Sav sadržaj je besplatan te za predavanja nisu potrebne prethodne prijave.

Vikend-radionica će se održati  3. i 4. prosinca uživo u prostorijama Zelene akcije, a prijave će biti otvorene 14. studenog.

Svake godine, nova generacija polaznika i polaznica dobije temeljno znanje za razumijevanje tematike zaštite okoliša i održivosti. Seminar većim dijelom pokriva područja programskog rada Zelene akcije, uz određen broj predavanja koja izlaze iz uske sfere zaštite prirode i okoliša te se dotiču održivog življenja i održivog društva, ali i promišljanja ekonomije, pravde, ljudskih pravai sličnih tema s obzirom da se Zelena akcija u svom radu vodi principima društvene pravde i sistemske promjene. Ove godine imamo novo predavanje koje će obraditi temu energetskog siromaštva iz rodne perspektive.

Po završetku serije predavanja, kao kulminacija seminara, održat će se vikend-radionica u Zagrebu, tijekom koje će 15 sudionika_ca, u zabavnom okruženju, proći kroz osnove aktivističkog organiziranja. Eko-seminar i vikend radionica su se pokazali kao najbolji načini uključivanja u Aktivističku grupu Zelene akcije. Stoga, ako ste zainteresirani za volontiranje i aktivizam, ovim programom ćete dobiti potrebno znanje i priliku za aktiviranje u Zelenoj akciji.

Više o programu seminara pogledajte OVDJE.

Izvor: zelena-akcija.hr

 

 

Pin It on Pinterest

Share This