Informativni dani za misije 18. i 19. siječnja 2022.

21.12.2021 | Događanja, Novosti

Cilj događaja je informirati potencijalne prijavitelje o novim temama uključenim u radni program Misije EU 2021.

Informativni dani za misije održat će se 18. i 19. siječnja 2022. godine u organizaciji Europske komisije. Misije EU su novost programa istraživanja i inovacija Obzor Europa za programsko razdoblje 2021. – 2027., a cilj im je rješavanje nekih od najvećih izazova s kojima se suočava naše društvo. 

 

 

Europska komisija misijama nastoji mobilizirati i aktivirati javne i privatne aktere, kao što su države članice EU-a, regionalne i lokalne vlasti, istraživački instituti, poljoprivrednici, poduzetnici i investitori, za stvaranje stvarnog i trajnog učinka. 
Ključni element misija bit će doprijeti do lokalnih zajednica i surađivati s građanima kako bi se potaknulo prihvaćanje novih rješenja i pristupa u društvu. 
Europska komisija poziva građane i sve zainteresirane dionike da sudjeluju u pet misija: 
Sudjelovanje na informativnim danima je besplatno, a prezentacije o svim pojedinim misijama moći će se pratiti virtualno bez prethodne registracije. Detaljnije informacije o predstojećem događanju možete pronaći na mrežnoj stranici Europske komisije na kojoj ćete ujedno moći virtualno pratiti info dane.

 

Izvor: europski-fondovi.eu

 

Pin It on Pinterest

Share This