Greenpeace Hrvatska poziva da potpišete peticiju protiv reklamiranja fosilnih goriva

20.09.2022 | Događanja, Novosti

U završnoj fazi ECI peticije protiv reklamiranja fosilnih goriva Hrvatska je blizu ostvarivanja nacionalne kvote. Trenutno smo na 82% potpisa u Hrvatskoj, a prikupljanje traje do 4. listopada. 

Bitno je postići nacionalnu kvotu jer to dugoročno jača našu kampanju! Što više zemalja ostvari svoju nacionalnu kvotu, to će više i nadležnima i samim fosilnim kompanijama biti jasno da nam je stalo do budućnosti planeta i budućih generacija.

 

 

Riječ je o europskoj građanskoj inicijativi koja, osim Greenpeacea, uključuje još tridesetak europskih udruga. Njihov cilj je u EU zakonski onemogućiti oglašavanje i sponzorstva industrije fosilnih goriva te automobilskih, zrakoplovnih i pomorskih kompanija koje koriste fosilna goriva. Od početka kampanje trude se na različite načine komunicirati zašto je to važna peticija. Nekima je bila zgodna usporedba s duhanskom industrijom kojoj je zabranjeno oglašavanje. Drugima se više sviđa ideja zabrane greenwashinga, odnosno zelenih laži fosilne industrije. Možda je najzgodnije gledati ovu ECI peticiju kao priliku za oduzimanje moći industriji fosilnih goriva.

Više na: act.greenpeace.hr/zaustavimo-fosilne-reklame

 

Pin It on Pinterest

Share This