4K – Međunarodna konferencija o kreativnoj edukaciji i kritičkom mišljenju

14.10.2022 | Događanja, Novosti

Projekt 4Cs i Radiona.org kao organizatori pozivaju sve nastavnike, edukatore, pedagoge, obrazovne djelatnike, muzejske djelatnike, kustose, djelatnike u kulturi, producente, umjetnike, studente i inovatore da se pridruže 4K – Međunarodnoj konferenciji o kreativnoj edukaciji i kritičkom mišljenju. Konferencija se održava u četvrtak, 20. listopada 2022. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

Međunarodni projekt 4Cs’ razvija kompetencije za nastavnike i studente vezane uz 4K vještine 21. stoljeća: kritičko mišljenje, kreativnost, suradnju i komunikaciju. 

 

Projekt 4Cs vidi kulturni sektor kao dinamičan prostor za učenje i razmjenu, stoga odgovara na ovu potrebu podupirući obrazovne pristupe kreativnom i kritičkom razmišljanju u školama kroz angažman u kulturnom sektoru, posebno muzejima, galerijama, makerspaceovima, knjižnicama, umjetničkim udrugama, znanstvenim centrima, kvartovskim inicijativama, neprofitnim udrugama i festivalima.
Projekt je rezultat tri prethodna Erasmus+ projekta: Kreativni muzej, Stvaranje muzeja i Kreativna škola (2014.-2022.)​. 

Konferencija je podijeljena u dva dijela: jutarnji dio s prezentacijama i razgovorima, dok je popodne predviđeno za praktične radionice s ciljem predstavljanja maker kulture kulturnom sektoru uz element reciklaže napuštene tehnologije, rad s rukama i objektima uz elemente pričanja priča te našem odnos prema gamifikaciji u kreativne svrhe.

Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je neophodno predbilježiti se (prva faza) i potvrditi dva dana prije početka konferencije (druga faza). Radni jezik: engleski.
Detaljan program konferencije niže.
Svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju na Konferenciji 4K na završetku konferencije.

Osvježenje, kava i zakuska su uključeni.
PRIJAVE (do utorka, 18. listopada 2022. točno u podne): https://forms.gle/WKqgbT5LPBkeaDHD9

Više informacija: radiona.org

 

Pin It on Pinterest

Share This