Novi izazov – Globalni ciljevi održivog razvoja do 2030.

Kratki prikaz globalnih ciljeva održivog razvoja s ciljem informiranja građana i zainteresiranih dionika u Hrvatskoj o Programu za održivi razvoj do 2030.

ODRAZ je izdao osmo dopunjeno izdanje, u tiskanoj i elektroničkoj verziji, publikacije u kojoj smo ukratko predstavili Globalne ciljeve održivog razvoja, koje je UN usvojio u rujnu 2015. Ovo dopunjeno izdanje tiskali smo u suradnji s Udrugom gradova, s posebnim naglaskom na lokalizaciju ciljeva.

Od osnutka 2000. do danas ODRAZ zagovara, potiče na akciju i pruža potporu provedbi promjena usmjerenih prema održivosti.

Promovira načela održivog razvoja, educira dionike iz različitih dijelova Hrvatske i iz svih sektora o mogućnostima njihove praktične primjene, potiče na okupljanje i zajedničko djelovanje u promišljanju i provedbi održivog razvoja u lokalnim zajednicama.

Nadamo se da će ova publikacija biti poticaj da Hrvatska prilikom određivanja ‘svojih’ ciljeva, podciljeva i indikatora za praćenje njihova ostvarenja provede široki konzultativni proces, poput onoga što su ga Ujedinjeni narodi proveli na globalnoj razini.

ODRAZ podržava Globalne ciljeve održivog razvoja te će nastaviti rad na informiranju relevantnih dionika i šire javnosti o ciljevima i Programu UN-a do 2030.

Izdavač: ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, 2021., VIII. dopunjeno izdanje 
Brošura je financirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRD). Ovo dopunjeno izdanje je pripređeno je u suradnji s Udrugom gradova.

Tiskanje prijašnjih izdanja financirali su Grad Zagreb (projekt “Globalni ciljevi održivog razvoja: Što Zagreb ima s tim?”), Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (projekt Ideje mladih o implementiranju Globalnih ciljeva održivog razvoja u Hrvatskoj”) te Švicarsko-hrvatski program suradnje (projekt “Razmišljajmo održivo”).

Pin It on Pinterest

Share This