Mladi i održivi razvoj – rezultati akcijskog istraživanja o razumijevanju održivog razvoja kod mladih u Bosni i Hercegovini

U publikaciji su predstavljeni rezultati akcijskog istraživanja provedenog u okviru projekta “Mladi i održivi razvoj – nove mogućnosti zapošljavanja”. Cilj projekta bio je upoznavanje grupe mladih iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine s načelima održivog lokalnog razvoja, načinima uključivanja u razvoj zajednice te aktivnog promišljanja i stvaranja prilika za zapošljavanje, ali i socijalnim poduzetništvom kao inovativnim načinom zapošljavanja na načelima održivog razvoja, dokazanog u mnogim zemljama.

 

Važan dio projekta bilo je akcijsko istraživanje o stavovima mladih i njihovom poimanju pojma “održivi razvoj”.

 

Cilj tog istraživanja nije bio samo dobiti podatke o njihovom shvaćanju i promišljanju održivog razvoja, već ih uključivanjem u cijeli proces potaknuti na djelovanje u svojim zajednicama i pokretanje aktivnosti na načelima održivog razvoja. Nositelj ovog partnerskog projekta bio je ODRAZ-Održivi razvoj zajednice u partnerstvu s OIA – Omladinska informativna agencija BiH. Projekt je financirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz program Međunarodne razvojne suradnje.

Izdavač: ODRAZ, 2015.

Pin It on Pinterest

Share This