Održan treći trening-blok ˝Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj˝

01.04.2019 | ODRAZ-ove vijesti

28. i 29. ožujka 2019. u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Kutini je održan treći trening-blok programa ˝Škola za dobro upravljanje i participativni razvoj˝, namijenjen predstavnicima udruga i javnog sektora s područja Kutine. Tijekom dva dana, polaznici su kroz teorijski i praktični rad naučili kako dobru ideju pretvoriti u uspješan projekt.

Ovaj trening treći je od četiri bloka modularnog trening-programa za ključne lokalne dionike o načelima dobrog upravljanja, metodama participativnog planiranja i provedbi planova lokalnog razvoja te analizi javnih politika. Trening je osmislio i proveo ODRAZ, koji u projektu ˝Tik-tak, vrijeme je za kulturu˝ sudjeluje kao partner.

 

Na početku radionice predstavljeni su ciljevi radionice, nakon čega su polaznici imali priliku osobno se predstaviti i objasniti što očekuju od radionice. Ciljevi radionice bili su predstaviti projektno razmišljanje i logiku koju slijedimo prilikom formuliranja ideje u projekt, upoznati polaznike s fazama projekta (analiza i planiranje) te s izradom projektnog proračuna i upoznati sudionike s metodama praćenja i vrednovanja projekta.

Sudionici podijeljeni u četiri grupe su tijekom dva dana radili na projektnim idejama koje su se temeljile na očuvanju kulture u Kutini:

  • Izgradnja zelenog dvorišta tehnologije
  • Izgradnja i očuvanje moslavačkih trijemova
  • Očuvanje tradicije kroz ples i pjesmu
  • Razvoj osobnih vještina

Pin It on Pinterest

Share This