ODRAZ-ov projekt Cimulact jedan od uspješnih projekata Obzora 2020.

04.04.2019 | ODRAZ-ove vijesti

Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja je izradila brošuru o uspješnim projektima u programu Obzor 2020. Projekt Cimulact je prikazan kao jedan od uspješnica u ovom programu čime je ODRAZ, među mnogim organizacijama i pojedincima, pokazao sposobnost ostvarivanja izvrsnih rezultata kao partner u programu EU.

“Obzor 2020. uspješnice u Hrvatskoj” je informativno-promidžbena publikacija u kojoj su prikazani podaci o sudjelovanju hrvatskih organizacija u najvećem programu EU za financiranje istraživanja i inovacija Horizon 2020.

 

Ovo je centralizirani program Europske unije kojim upravljaju nadležna tijela Europske komisije za period 2014. – 2020. Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji je s Ministarstvom znanosti i obrazovanja izradila brošuru o uspješnim projektima u programu Obzor 2020. u kojoj su prikazani rezultati sudjelovanja hrvatskih institucija od 2014. godine do 1. 6. 2018. godine.

Hrvatski znanstvenici, istraživači, mala i srednja poduzeća, agencije, gradovi, udruge i ostale organizacije i pojedinci pokazali su sposobnost ostvarivanja izvrsnih rezultata kao koordinatori i kao partneri u najprestižnijem i najzahtjevnijem programu EU za financiranje inovativnih projekata sudjelovanjem u 285 projekata i ukupnim financiranjem istih u iznosu većem od 56 milijuna eura.

Cilj ove brošure je upoznati stručnu i širu javnost s njihovim nastojanjima da se pomoću ovih projekata  ostvaruju konkretni učinci na rast, konkurentnost i održivost te shvaćanje Obzora 2020. kao prilike za daljnje produbljivanje našeg angažmana u zajedničkim europskim i međunarodnim istraživanjima i inovacijama.

Glavni i zbirni  izvori podataka u ovoj publikaciji prikupljeni su iz baze podataka Europske komisije o podnositeljima zahtjeva i temelje se na potpisanim sporazumima o dodjeli bespovratnih sredstava koji se odnose na pozive za financiranje zaključno s 1. 6. 2018. godine.

Ovim putem zahvaljujemo na odličnoj suradnji i doprinosu u izradi ove publikacije svim predstavnicima institucija iz javnog, znanstvenog i poslovnog sektora bez čije pomoći ne bismo mogli ostvariti cjelovit prikaz sudjelovanja.

Nadamo se da će ove hrvatske uspješnice biti inspirativne za pripremu novih, uspješnih projekata, a svim budućim prijaviteljima želimo sretnu prijavu.

Cilj CIMULACT-a je bio povećati značaj i vjerodostojnost europskih istraživanja i inovacija iz programa Obzor 2020. te na nacionalnim razinama pozvati i uključiti građane i druge dionike na suradnju u planiranju istraživanja temeljenih na stvarnim i provjerenim društvenim potrebama i viziji. 

Pin It on Pinterest

Share This