Direktorica ODRAZ-a sudjelovala na međunarodnoj konferenciji „Promicanje usklađenosti razvojnih politika kroz obrazovanje“

15.01.2021 | ODRAZ-ove vijesti

Direktorica ODRAZ-a, Lidija Pavić-Rogošić, 14. siječnja 2021. je sudjelovala na međunarodnoj konferenciji „Promicanje usklađenosti razvojnih politika kroz obrazovanje“. Tema njenog izlaganja je bila “Sinergija formalnog i neformalnog obrazovanja za bolje razumijevanje održivog razvoja”. 

Konferencija je istraživala ulogu obrazovanja kao faktora koji ne samo da doprinosi, već je zapravo ključni pokretač usklađenosti razvojnih politika te u promicanju Agende 2030. i ciljeva održivog razvoja. Skup na daljinu, na kojem je sudjelovalo preko 100 sudionika iz cijele Europe, organizirao je konzorcij projekta InterCap.

Tijekom konferencije, govornici i sudionici ispitivali su ulogu (kako formalnog, tako i neformalnog) obrazovanje u podizanju svijesti i generiranju znanja i razumijevanja ciljeva održivog razvoja. Uloga nacionalnih obrazovnih vlasti, obrazovnih institucija, OCD-a, praktičara i nastavnika analizirana je u općem kontekstu upravljanja strateškim promjenama.

Nakon konferencije, organizatori su ponudili tri paralelne radionice:

  1. Koherentnost politika za održivi razvoj u EU: napredujemo li? Kako mjere Covid utječu na javne politike
  2. Promicanje koherentnosti i globalizacije kroz povezano, kritičko i suradničko razmišljanje: uvod u zajednice filozofskog istraživanja (COPE)
  3. Obrazovanje aktivnih i odgovornih globalnih građana: učinkoviti alati i pristupi učenju.

Pin It on Pinterest

Share This