Direktorica ODRAZ-a pripremila učenike za sudjelovanje na događanju ˝Tvoja Europa, tvoje mišljenje!

12.02.2019 | Novosti iz EGSO-a

Članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora i direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić posjetila je 8. veljače 2019. Drugu ekonomsku školu u Zagrebu, kako bi učenike pripremila za događanje  #YEYSturns10: Glasaj za budućnost!, skup mladih koji će se 21. i 22. ožujka 2019. održati u Bruxellesu.

Druga ekonomska škola u Zagrebu jedna je od 33 škole iz cijele Europe čiji će se učenici okupiti u ožujku u Bruxellesu kako bi raspravljali o svojim stajalištima, nadama i očekivanjima u vezi s predstojećim europskim izborima.

Hrvatsku ove godine predstavljaju zagrebački srednjoškolci: Lara Knežević, Nikola Jauk i Patrik Lacina s mentoricom Dubravkom Šelendić.

 

Njima, ali i 50-ak drugih učenika, Lidija Pavić-Rogošić predstavila je Europsku uniju, njene vrijednosti, institucije te aktivnosti i ulogu EGSO-a kao glasa civilnog društva u Europi.

Događanje “Tvoja Europa, tvoje mišljenje!” (YEYS) organizira Europski gospodarski i socijalni odbor. To je glavno događanje EGSO-a posvećeno mladima. EGSO ovom inicijativom želi osigurati da se u postupku izrade politika EU-a saslušaju stajališta, iskustva i ideje mlađe generacije.

* Više informacija o posjetu direktorice možete pročitati na stranicama Druge ekonomske škole u Zagrebu OVDJE.

* Više detalja o inicijativi YEYS2019 dostupno je na  službenoj stranici događanja, a videozapis o YEYS-u 2018. možete pogledati OVDJE.

 

Pin It on Pinterest

Share This