Otvorene prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

31.05.2022 | Natječaji

BASF Innovation Hub namijenjen je startupovima i inovatorima koji se bave čistom energijom, pametnim prijevozom ili strategijom „Od polja do stola”. Lokalni krug natjecanja započeo je 26. svibnja i traje do 16. rujna, nakon čega će se organizirati finale u studenom 2022. Natjecanje se održava u 11 zemalja srednje i južne Europe, među kojima je i Hrvatska.

BASF, najveća svjetska kemijska kompanija i europski lider u području istraživanja i razvoja u kemijskoj industriji, ponovno će okupiti startupove i inovatore iz 11 zemalja srednje i južne Europe, među kojima je i Hrvatska, za BASF Innovation Hub seriju startup natjecanja, kako bi im se omogućilo dobivanje financijske potpore.

Ove godine glavna tema natjecanja – obnovljivi izvori energije, bavi se pitanjima Zelenog plana te je usmjerena na rješenja ključnih ekoloških izazova današnjice.

„Ciljevi europskih zemalja koji su usmjereni na smanjenje štetnih utjecaja na okoliš su za svaku pohvalu. Obnovljivi izvori energije igraju ključnu ulogu u ovoj važnoj tranziciji, jer su napravljeni od resursa koje će priroda zamijeniti, poput vjetra, vode i sunca. Uz zavidnu svijest, u bliskoj budućnosti možemo postati prvi klimatski neutralan blok zemalja ikada. Između ostalog, Europska komisija donijela je Zeleni plan kao skup mjera za postizanje održive ekonomije, a naša je dužnost podržati rješenja koja će to omogućiti. Natječaj Innovation Hub samo je jedan od načina da podržimo Zeleni plan”, rekao je Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Sloveniju.

Prijave za BASF Innovation Hub traju do 16. rujna u ponoć. U prvom krugu natjecanja žiri će odabrati najbolju ideju u Hrvatskoj. U studenom će pobjednička ideja biti predstavljena na velikom finalu BASF Innovation Huba, zajedno s najuspješnijim rješenjima iz drugih zemalja.

Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2.500 eura bruto, a najbolja ideja regionalnog kruga s 5.000 eura bruto.

Mogućnost dobivanja financijske potpore osigurat će se inovatorima i startup timovima do pet članova. Osnovni uvjet za sudjelovanje jest da ideja izravno ili neizravno pridonosi stvaranju rješenja za ključne ekološke izazove današnjice, od kojih su najvažniji čista energija, pametni prijevoz i strategija „Od polja do stola“.

Dodatne informacije o natječaju, uvjetima i načinu prijave dostupni su ovdje.

Izvor: ekovjesnik.hr

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This