Civic Europe Idea Challenge – Traže se ideje za jačanje društvene kohezije i aktivnog građanstva na lokalnoj razini vrijedne 35.000 eura!

17.03.2021 | Natječaji

Do 26. travnja otvoren je poziv za prijavu projektnih ideja na program Civic Europe Europe Idea challenge. Radi se o inkubatoru za lokalne građanske inicijative, organizacije i pojedinke/ce u Srednjoj, Istočnoj i Južnoj Europi kojeg provode MitOst e.V. i Sofia Platform uz financijsku podršku Stiftung Mercator dok je Udruga SMART „scouting“ partner odnosno promotor programa za Hrvatsku.

Kroz spomenuti program akterima civilnoga društva iz Hrvatske, Bugarske, Češke, Grčke, Mađarske, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Španjolske pruža se financijska i mentorska podrška za provedbu njihovih projektnih ideja. Ove godine bit će financirano do 20 projekata koji za cilj imaju jačanje društvene kohezije i aktivnog građanstva na lokalnoj razini s najvećom pojedinačnom potporom od 35.000 EUR.

Pogledajte:
? svih 15 projekata koji su prošle godine dobili financijsku podršku (uključujući i 1 projekt iz Hrvatske!): https://civic-europe.eu/idea-challenge/winners-2020/
? projekt koji je prošle godine dobio „nagradu zajednice“ (prijavitelj iz Hrvatske!): https://civic-europe.eu/ideas/empowering-rural-women/
? druge informacije o ciljevima programa te postupku prijave projektnih ideja https://civic-europe.eu/
SMART će održati dvije online info radionice o ovom programu a najava prve stiže uskoro!
Ilustracija: actu&tactu (actu-tactu.de)

Pin It on Pinterest

Share This