SMC Net Zero – Postizanje neto nulte stope inovacijama u malim i srednjim gradovima

[U PROVEDBI] Želite li poduzeti mjere dekarbonizacije? Pridružite nam se u našoj misiji podrške malim i srednjim gradovima te malim i srednjim poduzećima na njihovom putu prema postizanju neto nulte emisije!

 

EU projekt SMCNetZero u kojem ODRAZ sudjeluje kao partner, ima za cilj pružiti prilagođenu podršku malim i srednjim gradovima te ih osnažiti da ostvare značajan utjecaj u provođenju mjera dekarbonizacije.

   

   

  Pristup raznim programima i mrežama kojima se ubrzava tranzicija prema klimatskoj neutralnosti omogućen je većim gradovima, dok je za male i srednje gradova ta podrška uglavnom izostala. Zato smo se udružili sa stručnjacima iz cijele Europe kako bismo se posebno pozabavili ovim problemom te malim i srednjim gradovima osigurali resurse koji su im potrebni za dekarbonizaciju.

  SMCNetZero je 18-mjesečni projekt iz programa Horizon Europe koji se fokusira na stvaranje i jačanje lokalnih inovacijskih ekosustava u malim i srednjim gradovima te stvaranje satelitske mreže inovacijskih dionika uključujući predstavnike javnog sektora iz malih i srednjih gradova, malih i srednjih poduzeća, akademske zajednice, organizacija civilnog društva i investitora diljem Europe.

  Projektni konzorcij sastoji se od sedam partnera: BABLE Smart Cities, ODRAZ, Smart City Cluster, Southern Regional Assembly, BLOXHUB, We Build Denmark i Urban DNA.

   Prednosti za male i srednje gradove

  • Pristup digitalnoj platformi koja sadrži pregled resursa i alata za dekarbonizaciju te vam pruža znanje i stručnost potrebne za uspjeh.
  • Razmjena iskustava, izazova i uspjeha s drugim gradovima u projektu.
  • Predstavljanje postignuća gradova te izgradnja vaše prisutnosti i vidljivosti putem uspješnih priča.
  • Pristup znanju i najboljim praksama iz drugih malih i srednjih gradova te malih i srednjih poduzeća, što pomaže da ostanete u tijeku s najnovijim trendovima i razvojem.
  • Sudjelovanje na našim događajima kako biste se povezali s pružateljima rješenja i financijskim institucijama koje vam mogu pomoći u pronalasku pravih rješenja te pružiti podršku za dekarbonizaciju.
  • Sudjelovanje u terenskim posjetima, obuci za izgradnju kapaciteta i radionicama o inovacijama za planiranje, implementaciju i povećanje rješenja za dekarbonizaciju.
  • Mogućnosti partnerstva s inicijativama NetZero i drugim gradovima u projektu, što omogućuje izgradnju vrijednih odnosa.

  Prednosti za mala i srednja poduzeća:

  • Digitalna platforma koja pruža pristup resursima i alatima za dekarbonizaciju, dajući vam znanje i stručnost potrebne za uspjeh.
  • Mogućnost predstavljanja postignuća svoje tvrtke te izgradnja prisutnosti i vidljivosti putem uspješnih priča.
  • Umrežavanje i zajedničko stvaranje s drugim malim i srednjim poduzećima te malim i srednjim gradovima u projektu, omogućujući suradnju i razmjenu najboljih praksi među istomišljenicima.
  • Sudjelovanje na događanjima kako biste se povezali s malim i srednjim gradovima te saznali o njihovim potrebama i podržali njihovo putovanje dekarbonizacijom.
  • Pristup znanju i najboljim praksama drugih malih i srednjih poduzeća te malih i srednjih gradova, što vam može pomoći da ostanete u tijeku s najnovijim trendovima i razvojem na tržištu dekarbonizacije.
  • Mogućnosti partnerstva s inicijativama NetZero te drugim gradovima u projektu, pružajući vam izgradnju vrijednih odnosa i suradnju s drugim tvrtkama.
  • Terenski posjeti, izgradnja kapaciteta, obuka i inovacijske radionice koje će vam pomoći u planiranju, implementaciji i poboljšanju vaših rješenja za dekarbonizaciju, nudeći vam da razvijete svoje vještine i budete među prvima koji će implementirati nove ideje.

  Prijavite se na e-bilten projekta i pratite društvene mreže kako bi prvi saznali o nadolazećim događanjima i prilikama. Pridružite nam se u našoj misiji podrške malim i srednjim gradovima na njihovom putu prema ostvarenju neto-nula emisija! 

  Web stranica: https://smcnetzero.eu/
  LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/smcnetzero/

  #SMCNetZero

  Pin It on Pinterest

  Share This