Održan set radionica o održivom razvoju u okviru projekta Razmišljajmo održivo

25.02.2021 | ODRAZ news

22., 24. i 25. veljače 2021. ODRAZ je održao 4 edukativne online radionice o održivom razvoju za škole koje su partneri u projektu ˝Razmišljajmo održivo – učimo mlade za održivi razvoj zajednice˝.

 

80-ak učenika iz I. gimnazije iz Osijeka, Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita i Privatne umjetničke gimnazije iz Zagreba je naučilo koje su to vrijednosti kojima održivi razvoj teži i zašto bi svatko od nas trebao slijediti načela koja vode prema održivoj budućnosti.

 

Nakon prezentacije o konceptu održivog razvoja, učenici su diskutirali koje su to vrijednosti kojima bi trebalo težiti i koliko se u to uklapa ideja o održivosti. Zajedno su pogledali dva dokumentarna filma koja su kroz primjere tekstilne industrije i gradskog planiranja prikazali važnost ravnoteže između okoliša, društva i gospodarstva.

Radionicu je vodila Elizabet Gašparov.

Cilj projekta je ojačati doprinos udruga održivom razvoju obukom srednjoškolaca i nastavnika o načelima održivog razvoja te poticanje uključivanja mladih u život lokalne zajednice u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Projekt financiran iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje provodimo u partnerstvu s Udrugom SMART iz Rijeke, Udrugom MI iz Splita, Volonterskim centrom Osijek, I. gimnazijom Osijek, Privatnom umjetničkom gimnazijom iz Zagreba te Školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split.

Više o projektu na: https://www.odraz.hr/…/razmisljajmo-odrzivo-ucimo…/…

#RazmišljajmoOdrživo #OdraziSe

Pin It on Pinterest

Share This