09.05.18

Prijavite se za Šetnju kroz povijest udruživanja u Zagrebu

U sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2018. Ured za udruge organizira Šetnju kroz povijest udruživanja u Zagrebu. Šetnjom se želi javnosti približiti bogata povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva. Šetnja će biti organizirana u subotu 26. svibnja od 11:00 - 12:30h.

Povijest udruživanja u Republici Hrvatskoj ima dugu i bogatu tradiciju koja započinje sa srednjovjekovnim bratovštinama koje se mogu smatrati pretečama udruga kakve danas poznajemo. Ipak procvat udruživanja i civilnoga društva događa se u 19. stoljeću, prvenstveno u Zagrebu gdje uglednici iz društvenog i političkog života osnivaju udruženja s ciljem razvoja grada te pomoći socijalno ugroženim sugrađanima.

U sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2018. Ured za udruge organizira Šetnju kroz povijest udruživanja u Zagrebu. Šetnjom se želi javnosti približiti bogata povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva. Uz stručno vodstvo, na Šetnji će se obići neke od najznačajnijih lokacija vezanih za civilno društvo u Zagrebu na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće.

Šetnja će biti organizirana u subotu 26. svibnja od 11:00 - 12:30h

Za sudjelovanje u Šetnji  kroz povijest udruživanja u Zagrebu, prijaviti se možete OVDJE. Maksimalan broj sudionika po šetnji je 30.
Interaktivnu kartu povijesnih udruga i događanja/šetnji pronađite OVDJE.

Izvor: udruge.gov.hr

 
zanimljivosti