12.10.17

ACT Grupa predstavila Akcelerator za društvene poduzetnike

12. listopada u Zagrebu ACT Grupa predstavila je novi program potpore namijenjen društvenim poduzetnicima. Akcelerator za društvene poduzetnike odgovara na izazove s kojima se susreću društveni poduzetnici u Hrvatskoj: nedostatak poslovne podrške i otežan pristup financiranju razvoja i rasta. Ovim programom osigurat će se poslovna podrška za razvoj i realizaciju novih projekata.

Akcelerator za društvene poduzetnike pokrenut je u suradnji s jednim od vodećih svjetskih mikrofinancijskih fondova, Europskim fondom za jugoistočnu Europu (EFSE) i odjelu Fonda za tehničku podršku (EFSE DF) koji potiče razvojni utjecaj njegovih investicija.

U Hrvatskoj djeluje stotinu društvenih poduzeća, ali ovaj oblik poslovanja, utemeljen na načelima društvene, okolišne i ekonomske održivosti, kod kojeg se stvorena dobit prihoda u cijelosti ili većim dijelom ulaže za dobrobit zajednice, još uvijek je u povojima, posebice u usporedbi s drugim zemljama članica EU.

Ključni izazovi s kojima se susreću društveni poduzetnici u Hrvatskoj su nedostatak poslovne podrške i otežan pristup financiranju razvoja i rasta. Akcelerator za društvene poduzetnike novi je program potpore koji odgovara na te izazove - društvenim poduzetnicima sa stabilnim poslovanjem će osigurati poslovnu podršku za razvoj i realizaciju novih projekata.

Cilj ovog pred-akceleracijskog i akcleracijskog programa u prvoj godini provedbe je osigurati poslovnu podršku za razvoj i realizaciju novih projekata 15 društvenih poduzetnika, te ih pripremiti za daljnji rast i buduća ulaganja. Dugoročno će Akcelerator za društvene poduzetnike ubrzati razvoj snažnog i održivog sektora društvenih poduzetnika u Hrvatskoj.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Izvor: act-grupa.hr

 
društveno poduzetništvo