21.06.18

Započeo projekt JobCollege Sava

U svibnju 2018. započeo je projekt JobCollege Sava u kojem ODRAZ sudjeluje kao partner. Projekt provodi udruga EDUKA - Centar lokalnog razvoja. Glavni cilj projekta je doprinijeti rješavanju problema nezaposlenosti mladih osoba, žena i dugotrajno nezaposlenih osoba na području LAG-a SAVA.

Projekt provodi udruga EDUKA - Centar lokalnog razvoja iz Klinča Sela s partnerima: gradovi Jastrebarsko i Zaprešić, udruge Institut za razvoj tržišta rada i ODRAZ - održivi razvoj zajednice te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Regionalni ured Zagreb i LAG-om SAVA.

Glavni cilj projekta je doprinijeti rješavanju problema nezaposlenosti mladih osoba, žena i dugotrajno nezaposlenih osoba na području LAG-a SAVA. U sklopu projekta će se u suradnji civilnog i gospodarskog sektora provoditi Klubovi za zapošljavanje, organizirati obrazovanja s posebnim naglaskom na deficitarna obrtnička zanimanja te raditi na uspostavi suradnje s lokalnim poslodavcima.

Ciljne skupine projekta su 60 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina prema potrebama pojedinih Jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a SAVA, s posebnim naglaskom na mlade s niskim kvalifikacijama te 350 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola s područja LAG-a SAVA koji će biti uključeni u aktivnosti karijernog usmjeravanja.

Povećanje konkurentnosti nezaposlenih osoba nastojat će se ostvariti kroz sljedeće aktivnosti:

  1. Analiza ponude i potražnje poslova na lokalnom i regionalnom tržištu rada (LAG SAVA, Zagrebačka i Karlovačka županija te Grad Zagreb)
  2. Provedba individualnog karijernog usmjeravanja za 60 nezaposlenih osoba s područja LAG-a SAVA
  3. Provedba usavršavanja ili osposobljavanja za 60 nezaposlenih osoba s područja LAG-a SAVA s naglaskom na deficitarna zanimanja
  4. Uspostavljena mreža 15 poslodavaca kod kojih će 60 nezaposlenih koji sudjeluju u projektu provesti stručnu praksu.
  5. Opremanje i provedba 16 Mobilnih klubova za zapošljavanje te opremanje 8 Kutaka za zapošljavanje
  6. Provedba edukativnog programa "Osnaživanje, motiviranje i aktiviranje žena za organiziranje lokalne zajednice i zapošljavanje"
  7. Provedba Mini klubova za zapošljavanje u srednjim školama te provedba karijernog usmjeravanja u osnovnim školama s područja LAG-a SAVA

Više o projektu pročitajte OVDJE.

 
ODRAZ-ove vijesti