04.02.14

Vaša Europa, vaše mišljenje 2014.!

Lidija Pavić-Rogošić, direktorica ODRAZ-a i članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) predstavila je u četvrtak, 30. siječnja 2014. projekt EGSO-a Your Europe, Your say! učenicima Srednje škole Koprivnica te je prenijela iskustva s prošlogodišnjeg događanja.

Ideja projekta je da timovi od troje učenika s mentorima iz svake od 28 zemalja članica EU iznesu kroz trodnevne radionice i prezentacije svoje ideje i prijedloge inicijativa za kreiranje europske politike. Neke od tih ideja predsjednik EGSO-a uključit će u program rada tog tijela, koje je također predstavljeno učenicima. Upoznati su i s osnovnim informacijama o EU i njenim tijelima i nadležnostima. Na taj način, mladi stječu iskustvo kako kao dio civilnog društva mogu utjecati na stvaranje zakona, propisa ili inicijativa u EU.

Srednja škola Koprivnica odabrana je od strane Europskog gospodarskog i socijalnog odbora da sudjeluje u projektu Your Europe, Your Say 2014!  Troje učenika te škole: Damjan Srša, Leo Filip Kovačić i Monika Šajatović te mentorica Tatjana Kolarić, prof. engleskog jezika posjetit će Bruxelles od 26. do  28. ožujka 2014. i sudjelovati u radionicama i raspravama na temu predstojećih izbora za Europski parlament i drugih važnih tema, uključujući i nezaposlenost mladih.

Na natječaj se prijavilo više od 700 učenika iz zemalja članica EU, a odabrano je njih 84 iz 28 škola, između kojih i učenici koprivničke škole!

Nadamo se da će mala koprivnička ekipa mnogo naučiti, puno vidjeti i super se zabaviti!

Galeriju slika s ovog događanja pogledajte ovdje.

 
ODRAZOVE vijesti