17.02.11

Sudjelovali smo na treningu "Razvijanje vještina socijalnih poduzetnika"

British Council,  vodeća britanska organizacija za obrazovne i kulturne veze u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, Vladinim Uredom za udruge, te uz podršku HBOR -a provodi Program za razvijanje vještina socijalnih poduzetnika.

Tihana Damjanović iz ODRAZ-a sudjelovala je na treningu o socijalnom poduzetništvu koji se odvijao u tri modula u periodu od studenog 2010. do veljače 2011. godine.

Trening je vodio Freer Spreckley iz engleske organizacije Local Livelihoods Ltd., a polaznici su, radeći u grupama i na odabranim primjerima, imali prilike čuti sve o principima djelovanja socijalnog poduzetništva. Razgovaralo se o demokratskim načinima donošenja odluka unutar socijalnog poduzeća, odgovornosti socijalnog poduzeća prema okolišu te društvenoj reviziji.

Isto tako, polaznici su slušali o zakonskim okvirima unutar kojih u Hrvatskoj možemo razgovarati o socijalnom poduzetništvu*. Dodatne informacije o socijalnom poduzetništvu u Hrvatskoj je polaznicima prenijela i  Zdenka Mesić, načelnica Odjela za razvoj slobodnih zona, klastera i potporu izvoza Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Više informacija o Programu za razvijanje vještina socijalnih poduzetnika
pročitajte na web stranicama British Council-a u Hrvatskoj

*Identificirani zakonski okvir za djelovanje socijalnog poduzeća: